Ne počivajmo na lovorikah

Ne počivajmo na lovorikah

💡  Sporočilo dneva je: Soočiti se moramo s tekmovalnostjo in naj ne počivamo na lovorikah

Angeli nam namigujejo, da se moramo srečati z lastno tekmovalno naravo, svojo hrabrostjo in odločnostjo, kajti le to vodi v uspeh in dobitek. Treba se je soočiti s tekmovalnostjo, konkurenco, s kreativnimi idejami drugih ljudi. Z našim nasprotnikom (konkurentom) lahko pride do prepira (npr. sodelavcev, kolegov ipd.), vendar pa s trdnimi stališči lahko pridemo do napredovanja, čeprav bi se zdelo, da smo v manjšini.

Zato nikar ne počivajmo na lovorikah, kajti svet ne pozna omejitev in nekdo nam bo vzel nekaj, za kar smo si dolgo prizadevali. Problem zavisti je sestavni del ustvarjalnega življenja, ki ga moramo sprejeti in se z njim soočiti. Namreč ustvarjalna domišljija ne deluje le v enem človeku, temveč spodbudi tudi domišljijo drugih. Tekmovalnost je neizbežen spremljevalec ustvarjalnega uspeha in prav strah pred njo pogosto ustavi ljudi, še preden poskusijo nekaj doseči.

Izziv za današnji dan je resnični preizkus zaupanja vase. Kako trdno smo se pripravljeni boriti za nekaj, kar smo dosegli? Prav ta napad od “zunaj” je poživilo naše individualnosti in tudi same ustvarjalnosti, ki mora pod pritiskom tekmovalnosti ustvarjati nove oblike in boljše rešitve. Čeprav smo se nečesa “prvi domislili”, le to še ne zagotavlja uspeha. Moramo se preprosto boriti in uresničiti vizijo, da bo delovala v življenju in jo potem venomer izboljševati, kajti nihče ne bo tolažil poraženca le zato, ker je nekoč imel dobro domislico.

Nasvet za današnji dan torej napoveduje boj z ustvarjalnimi domislicami drugih ljudi – t. i. togo konkurenco in nas poziva, naj izboljšamo in razvijamo svoj projekt, da bi uspeli v zavistnem in tekmovalnem svetu. Naučiti se moramo ceniti ambicijo in tekmovalni nagon drugih.

Čudovit dan vam želim!

20141006_180204