Moj angel

Čakre

Čakre so energetska središča in centri zavesti v človekovem telesu in označujejo energetska vretena ali centre moči. Beseda čakra izvira iz sankrskega jezika in pomeni “kolo” ali “vreteno”.

Pri čakrah ne gre za središča, ki jih je glede na anatomijo človekovega telesa mogoče natančno določiti ampak za nematerialna energetska vretena človekove avre. Ljudje, ne glede na to, kateri kulturi pripadajo in v katerem času živijo, čakre zaznavajo tudi čutno. Ta energetska vretena namreč prežarjajo človekovo telo in glede na svoj položaj vplivajo na delovanje notranjih organov, krvni obtok, izločanje, delovanje hormonov, pa tudi na čustva in misli.

Pri tem prestrezajo in preoblikujejo (transformirajo) kozmično energijo prane, ki nenehno prodira v človeka. Ob prestrezanju kozmične energije, ki se zbira v čakrah, se le ta spreminja v uporabno energijo za telesne, duhovne in duševne procese. Vsaki čakri tradicionalno pripadajo določene barve, simboli in mantre, elementi in božanstva, ki ustrezajo energetskim vrtljajem in frekvencam posamezne čakre.

Telo ima veliko čaker, vendar se vidci in zdravilci osredotočajo le z glavnimi. Vsaka izmed teh čaker se nahaja poleg hormonskih žlez. Čakre vseskozi izžarevajo in sprejemajo energijo. Vsaka čakra izžareva energijo v svoji barvi, ki jo lahko vidimo ali začutimo kot vibracijo te barve. Če se oklepamo negativnih misli, se naše čakre umažejo z gosto, temno energijo. Onesnažene čakre pa ne zmorejo potiskati dovolj energije skozi telo, zato se počutimo leno in neuravnoteženo, izgubimo pa tudi stik s svojimi naravnimi jasnovidnimi sposobnostmi, pojavijo se lahko tudi težave z zdravjem, različna obolenja tako psihične, kot tudi fizične.

Delovanje čaker

Delovanje čaker lahko izmerimo s posebnimi aparturami, ki delujejo na principu zaznavanja delovanja elektromagnetnega polja v telesu, zaznajo pa tudi vse spremembe, ki nastanjeo s stimuliranjem in aktiviranjem posamezne čakre. Te spremembe se pokažejo na različne načine energijskih sprememb delovanja v telesu (kot električna, magnetna in optična energija).

Energija prehaja v telo skozi čakre in oskrbuje telesne organe in sisteme, ki so pod vplivom posamezne čakre. Energija pa predstavlja tudi informacije, ki jih določeni fizični organi in sistemi prejmejo iz čaker.

Področje delovanja in povezave z organi

Vsaka čakra ima svoje področje delovanja, torej imamo za vsako “zadevo” o kateri premišljujemo, svojo čakro. Tako so npr. čakre, ki so povezane z mislimi o denarju, poklicni poti, odnosih, z našo prihodnostjo, poželenji in življenjskimi navadami, cilji, stremljenji itd. Če so naše misli popolnoma podrejene ljubezni in veri, čakre delujejo popolnoma zdravo, naša energija in življenje tako tečeta gladko, nas pa prevevata harmonija in blaženost.

Vendar pa ima vsakdo tudi skrbi v zvezi z lastnim življenjem. Vsaka misel je energija in misli, ki izvirajo iz strahu z negativno energijo vplivajo na čakro, ki se odzove na zadevo, o kateri premišljujemo. Čakra se takrat umaže, skrči ali oteče. Posledica tega je, da se morda počutimo utrujeno ali ravnodušno, čeprav za takšno počutje ne poznamo pravega razloga, lahko pa se pojavijo tudi določene bolečine in druge zdravstvene težave na telesu in organih.

Povezave z organi in sistemi (navedene le nekatere)

Korenska ali 1. čakra: spodnji del hrbtenice, okostje,noge, stopala, danka, nadledvični žlezi, limfni sistem,…

Spolna (sakralna) ali 2. čakra: debelo črevo, spolne žleze, spolni organi, ledveni del hrbtenice, artritis, išias, medenica, kolki, slepič, mehur,….

Popkovna (solarni pleksus) ali 3. čakra: želodec, trebušna slinavka, jetra, tanko črevo, žolčnik, živčni sistem, srednji del hrbtenice, vranica, ledvice,….

Srčna ali 4. čakra: srce in ožilje, kri, dojke, priželjc, pljuča, rame, zgornji del hrbtenice, roke, dlani,….

Grlena ali 5. čakra: ščitnica, pličja, bronhiji, grlo, vrat in vratna vretenca, usta, prebavni trakt, jezik, zobje, dlesni, ušesa, glasilke,….

Čelna (tretje oko) ali 6. čakra: mali možgani, levo oko, ušesa, nos, živčni sistem, hipofiza,….

Kronska (temenska) ali 7. čakra: centralni živčni sistem, mišični sistem, koža, desno oko, zgornji možgani,….

Nepravilno delovanje čaker vpliva tudi na naša duševna in čustvena stanja ter izzove različne psihološke simptome in strahove, kot so npr.:

  • strah pred pomanjkanjem, občutek manjvrednosti, izčrpavanje sebe, pomanjkanje telesne vitalnosti, upiranje spremembam, občutek sramu, strah pred neuspehom, strah pred spremembami,
  • ljubosumnost, strah pred prevarami, maščevalnost, osamljenost, zamerljivost, strah pred izgubami, odvisnost od ljubezni, zaprtost vase, hladnost v odnosih,
  • neodločnost, omahljivost, malodušje, laganje, dvom, potreba po moči, negotovost, agresija, potreba po dominaciji, manipuliranje, strah pred tem, kako izgledamo,
  • zagrenjenost, obup, sovraštvo, jeza, strah, otopelost, nezmožnost odpuščanja, zapiranje vase, pretirana samokritika, strah pred osamljenostjo,
  • zatiranje čustev, neustvarjalnost, strah pred neupsehom, nezaupanje vase, strah pred nastopanjem, potreba po odvisnosti, strah pred izražanjem lastne volje, strah pred samoodločanjem, odvisnost,
  • strah pred resnico, strah pred zaupanjem vase, nesposobnost pravilne presoje, motnje sanjanja, lahko nočne more, pomanjakne odprtosti, težave s koncentracijo, zmedenost,
  • nespečnost, stres, odtujenost, nemir, strah pred izgubo identitete, depresija, apatija.

Različne barve predstavljajo vpliv posameznih čaker: rdeča – 1. čakra, oranžna – 2. čakra, rumena – 3. čakra, zelena – 4. čakra, modra – 5 čakra, indigo modra – 6. čakra in svetlo vijolična – 7. čakra.

Z očiščenimi in uravnoteženimi čakrami veliko lažje prepoznamo informacije, ki zadevajo našo preteklost (vzrok za naše težave, obremenjujoče situacije in morda obolenja) in našo prihodnost, kakor tudi druge ljudi ter znamo prisluhniti glasovom Univerzuma in angelov. Omogočen je prost pretok Univerzalne-Kozmične življenjske energije, zato se počutimo vitalne, sproščeno in smo odprti za vse vrste kreativnosti in komunikacijo.

Zaradi neočiščenih in neuravnoteženih čaker je onemogočen tudi pretok energije, kar se odraža v prvi vrsti na našem počutju lahko pa ima tudi telesne posledice.

Beri dalje – klikni spodaj na število 2