Moj angel

Reiki

Reiki je Univerzalna življenjska energija, nekateri ji rečejo tudi "Reiki energija KI", ki jo lahko vsakdo uporabi za samozdravljenje in zdravljenje na vseh področjih življenja. Reiki na izjemen in neškodljiv način sprošča in aktivira samozdravilne moči našega telesa.

Tehnika Reiki izvira iz Severne Indije in Tibeta, iz  okrog leta 1900 pa jo je ponovno »obudil« Dr. Mikao Usui, katera se je tako najprej začela širiti po Japonski, kasneje pa po celem svetu. Po omenjenem gospodu je osnovni Reiki dobil tudi ime Usui Reiki.

Metoda je enostavna za uporabo, reikist je pri tem zgolj prevodnik univerzalne energije, ki jo lahko označimo za "pametno", kajti energija deluje tam, kjer jo reikiranec potrebuje. S pomočjo Reiki energije vzpostavljamo ravnovesje in zdravimo telo, um in duha in kar je pomembno, odpravimo vzrok naših zdravstvenih težav.

V našem telesu je več čaker – energetskih centrov, ki skrbijo za neprekinjeno izmenjavo energije in oskrbujejo dele telesa in organe. Najpomembnejših je sedem čaker vzdolž hrbtenice, ki so skupaj povezane prek kanalov. Če so ti prazni, se po njih in po našem celotnem telesu pretaka življenjska energija. Če pa jih kaj blokira, lahko pride do telesnih in duševnih težav.

Te blokade povzročajo na primer vsakdanji stres, na strahu temeljujoča prepričanja in misli, način žviljenja, kot tudi poklicno življenje. Blokade v telesu so lahko vzrok za bolečine, motnje spanja, migreno in splošno izčrpanost, stimulirajo pa tudi nastanek različnih bolezenskih stanj.

Ko reiki terapevt položi roke na telo, steče energija organizma po telesu prejemnika – in sicer tja, kjer jo potrebuje. Ta energija lahko zdravi oziroma povzroči, da se aktivirajo in okrepijo samozdravilne sposobnosti telesa.

Delo z Reikijem nam pomaga na vseh področjih življenja, tako da z raumevanjem reikija izrazimo tudi na naslednji način: z reikijem se umiri Um, duša se poveže z Bogom, v srcu se prebudi sočutje, toplota v dlaneh, telo se zdravi. Vse navedeno torej naznanja, da reiki resnično deluje celostno in na vseh nivojih našega telesa.

Z uporabo reikija uravnotežimo svojo življenjsko energijo, ko je uravnovešena, smo pripravljeni, da od učitelja ali mojstra prejmemo posvetitev ali iniciacijo. Ko prejmemo posvetitev oz. iniciacijo, dajemo reiki drugim in dosežemo skaldnost ter ravnotežje življenjske energije.

Se želiš prijaviti na Reiki svetovanje in terapijo?

To storiš tako, da izpolneš obrazec in v polju "Izberite področje" izbereš možnost Reiki svetovanje in terapija - klik tukaj

Pet reiki načel

 • Ne jezi se
 • Ne skrbi
 • Bodi hvaležen
 • Trdo in pošteno delaj
 • Bodi prijazen in spoštljiv do drugih

Teh pet načel pomenijo praktično ključ do sistema Usui reiki in so v bistvu njegovo jedro. Lahko rečemo tudi drugače: načela so preprosto smernice, ključ do delovanja v življenju.

Kdor želi s pomočjo univerzalne reiki energije zdraviti sebe in druge, mora opraviti tečaje (I. in II. stopnja), v kolikor pa želi postati reiki mojster, mora opraviti III. stopnjo, kdor pa želi postati reiki učitelj, pa potrebuje IV. stopnjo.

Z reiki terapijo zdravimo na vseh nivojih, z vašo pomočjo pridemo do bistva oziroma vzroka za nastanek zdravstvene težave, bolečine ali bolezni. Tako z Reiki terapjami kot tudi drugimi energijskimi terapijami (uporaba nihala,...) lahko med drugim pomagamo pri lajšanju in odpraviti:

 • ozavestiti in odstraniti čustvene vzorce in energijske blokade
 • vzpostaviti ravnovesej v čakrah, telesu in življenju
 • ozdraviti fizične bolečine, težave in obolenja (bolečine v križu, pogosti glavoboli, vnetje sinusov….

Namreč Reiki pripomore:

 • da pridemo do vzroka fizičnih bolečin
 • omilimo ali odpravimo fizične bolečine
 • pospešuje proces zdravljenja na naraven način
 • sprošča
 • uravnoveša vsa naša telesa (fizično, duhovno, mentalno in čustveno)
 • vzpostavlja ravnovesje v čakrah in energijo avre
 • čisti negativne vplive (globoka in potlačena čustva, …)

Reiki metodo se uporablja kot dodatek k tradicionalnemu zdravljenju (sodobna medicina) in kot pomoč pri duhovnem napredku.

Za delo z Reiki energijo in izvajanje terapije, moramo prejeti iniciacijo, ki jo opravi Reiki mojster in učitelj po opravljenem tečaju. Ob iniciaciji prejmemo pripadajoče reiki simbole in sicer:

 • 1. stopnja simbol moči CKO KU REI za delo z dotikom
 • 2. stopnja prejmemo dva simbola: SEI HE KI (deluje na čustveni ravni) in HON SHA ZE SHO NEN (deluje na mentalni ravni - zdravljenje karme), reikist po inciaciji v to stopnjo lahko izvaja terapije tudi na daljavo.
 • 3. stopnja, mojstrska - prejmemo simbol DAI KO MIO, ki deluje na duhovno telo
 • 4. stopnja, učitelj, ki lahko izvaja inciacije drugih.

Sem Usui reiki mojster in učitelj, Imara reiki mojster, angelski energetski terapevt.

Kako deluje Imara reiki?

Uporaba Imara Reikija je zaradi njegove moči in prodornosti izredno primeren za lociranje in čiščenje travm, psihičnih, čustvenih in duhovnih težav. Tako se Imara Reiki s pridom uporablja tudi za delo z nerazrešenimi težavami, ki počivajo daleč v naši preteklosti.

Vrni se nazaj na forum

Stran je v nastajanju ........ Hvala za razumevanje!

Reiki zdravilna in sproščujoča glasba - za ogled videa klikni na spodnji gumb.

[su_lightbox src="https://www.youtube.com/watch?v=ye8CF8A7r_4"][su_button] Klikni tukaj za ogled videa [/su_button][/su_lightbox]

Cho-Ku-rei, Simbol Moči

cho-ku-rei2