Mesečni angelskop: Januar 2017

Mesečni angelskop: Januar 2017

To je mesec skušnjav in preizkušenj na vseh področjih življenja. Na splošno lahko prinese občutek vezanosti in omejitve pri naši osebni volji. Prav tako lahko izguba neodvisnosti dopušča nadzor in nasilno podrejanje.

Soočamo se lahko s strahom pred nepoznanim v prihodnosti. Prisotno je lahko tudi pomanjkanje vere v sebe, občutek obupa, negativno razmišljanje, pojavijo se lahko pretirana sumničavnost in občutek omejenosti.

To pa se nam lahko dogaja tudi kot posledica pretirane odvisnosti, navezanosti na nek položaj, osebe, …., kar nam daje lažen občutek varnosti, vendar se ne počutimo srečne.

Soočiti se moramo s položaji, v katerih se počutimo ujete, zaradi česar imamo občutek, kot da ni poti naprej. Temu bi bilo modro posvetiti večjo pozornost, saj se nam to dogaja kot posledica našega delovanja in kljub temu le ni vse tako črno in nismo ujeti tako, kot se nam zdi. S temi strahovi se bomo morali soočiti, jih ozavestiti in se znebiti domnevnih omejitev.

Pomembno je, da moramo odstraniti masko, ki nam zastira pogled, saj posledično zaradi tega ne moremo zares videti, kam smo namenjeni ali kako zelo smo že zašli s prave poti.

Paziti moramo tudi, da ne bomo podlegli grobim mnenjem drugih o nas, saj le to lahko povzroči, da se začnemo dojemati v negativni luči in iz primeža takšnega razmišljanja se le s težavo lahko izvijemo.

Na finančnem področju se lahko pojavijo nepredvideni stroški in finančne težave, problemi.

Na poslovnem področju se lahko pojavi določena stagnacija našega poslovanja. Zaradi močne prisotnosti in vpliva materiajalne energije, se lahko znajdemo v določeni pasti. Previdno pri sklepanju poslov z neznanimi ljudmi ali zaradi želje po čim večjem dobičku. Na splošno bomo imeli lahko občutek stagniranja ali občutek da nas trenutna služba več ne osrečuje.

Na področju odnosov bomo lahko deležni različnih laži, kar se še posebej lahko odraža v ljubezenskih razmerjih.
Na področju ljubezenskih odnosov bomo lahko deležni prevar, dvostranskih zvez. V ljubezenskih odnosih se lahko pojavijo tudi poželenja in strast, kar se bo lahko odražalo v želji po iskanju enkratnih novih priložnosti, prevare partnerjev,…

Samski naj bodo pozorni na pretirano sladke besede in prijaznost potencialnih partnerjev, saj je njihov namen lahko zgolj, da nas zapeljejo, pri čemer jih vodijo samo strast, poželenje in prevara. Previdnost torej pri spoznavanju novih ljudi, poskušajmo stati na trdnih tleh, razen seveda, če je naš interes tudi zgolj trenutni užitek, ki izvira in poželenja in strasti.

Na področju zdravja je pripororčljivo, da pazimo na pravilno izmenjavo in izgubo viška tekočin v telesu in možnost izgube kalcija. Nevarnost za poškodbe kot posledica zvinov in zlomov.

Mesec bo nekoliko bolj naklonjen rojenim v znamenju Kozoroga ali tistim, ki imajo to zodiakalno znamenje v svojem ascedentu. Na določenih področjih pa morajo prav ti nekoliko bolj delati na sebi, da se izognejo morebitnim nevšečnostim.

Razmislek za osebno rast
Nekaj možnih vprašanj, ki nam lahko pomagajo, da prepoznamo omejujoče negativne miselne vzorce in ravnanja kot posledica le teh.
Kaj skrivam in česa se bojim, ko grajam sam sebe in kaj ko grajam druge? Kaj mi je povzročilo bolečino in obup, kadar sem bil osramočen in kaj sem se iz tega naučil?

Nasvet za notranji napredek
Čas je, da si ogledamo svoj lastni odsev v ogledalu ali ribniku, si dovolimo prosto gibati in se zavedati svoje resnične narave. Ne bodimo zgolj senca lastnih prepričanj in omejitev ter ovca v čredi, pa čeprav nam to daje občutek lagodja. Dovolimo si torej ven iz tistega, kar smo bili pogojeni verjeti o sebi. Postanimo svoja lastna individualnost, ki nam bo dodelila svoje mesto in naš obstoj.

Kateri nadangel je z nami v tem mesecu?
V tem mesecu je z nami in nam pomagal nadangel Jofiel, ki nam lahko pomaga, kadar zapademo v negativnost ali pesimizem na način, da se spet dvignemo, postanemo optimisični in jasno uzremo pot do svobode.

Svobodo nam torej prinaša zgolj sprememba naših misli in prepričanj, pri čemer moramo pesimistične nadomestiti z optimističnimi. Ostati moramo pozitivno naravnani in storiti vse, kar je potrebno, da bi izboljšali svoje življenje.

Za pomoč pri tem lahko prosimo nadangela Jofiela. Njegovo navzočnost lahko prepoznamo po temno rožnati barvi, in jo pogosto lahko zaznamo z vonjem po vrtnicah.